onsdag den 5. september 2018

Opdatering på udviklingsprojektet

Opgave 1

1. Problemstilling – Hvad det det der skal arbejdes med og forandres eller udvikles? Redegøre for hvilke didaktiske og pædagogiske metoder I vil anvende i udvikling af den pædagogiske praksis,

- Vi vil gerne opnå, at institutionen vil bruge uderummet mere i deres hverdag. Institutionen ønsker selv, at uderummet bliver integreret noget mere i hverdagen. Dog har facilitetterne ikke været til det. De unge på institutionen bruger meget tid indenfor, hvilket gerne må ændre sig. Vi er særlig optaget af, hvordan vi kan bruge processerne i vores arbejde til, at styrke de unges koncentrationsevne, samt udvikle deres interesse for naturen. Vi vil gøre brug af aktionshjulet til, at holde struktur over vores projekt. Derefter vil vi udarbejde en SMTTE-model, hvor vi afslutningsvis vil evaluerer vores egen læring, i form af en GLK-model. Derudover vil vi lave et afsluttende interview med personalet, for at evaluerer deres oplevelse af projektet. 

2. Viden -  planlægning af jeres aktion, beskrive jeres undersøgelsesspørgsmål (hvad vil I gerne blive klogere på?), herunder begrunde hvorfor det er interessant. Hvilken viden findes der omkring temaet og hvilken viden er det relevant for jer at have?

- Hvordan bruger i uderummet i dagligdagen?
- Har i gjort jer nogle overvejelser om, hvordan i vil integrerer uderummet mere i jeres hverdag?
- Hvordan motivere i børnene til, at bruge uderummet?
- Hvilke processer ønsker i, at opnå ved brugen af uderummet? Hvad kan målet være ved afslutningen af processerne?
- Hvorfor vil i gerne bruge uderummet mere? Hvilket udbytte tænker i, at børnene vil få ved brugen af uderummet?

3. Iagttagelse – indsamling af empiri. Redegøre for hvilket undersøgelsesdesign (iagttagelse, videoanalyse, forskelligt dokumentationsmateriale, interview mm.) I anvender og hvordan empirien indsamles – begrundet ud fra videnskabelig teori og metode.

- Vi vil løbende billeddokumentere i vores projekt. Udover dette, vil relevant litteratur blive læst. Vi vil gøre brug af kvalitativ metode, i forhold til interview i starten samt slutningen af projektet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar